ADMIRAL P

Phillip Boardman er født i Lusaka, Zambia, men her i Norge kjenner vi ham som Admiral P-den ubestridte kongen av norskspråklig reggae.

Admiral P,  har en egen teft for å lage et catchy, moderne men allikevel tradisjonfestet uttrykk.

Admiral P bodde i Lusaka til han var 13 år, med sin norske far og zambiske mor – har han hatt en unik oppvekst og livsreise. Han er en hvit norsk-afrikaner og overgangen til å flytte til Norge bød på flere utfordringer, spesielt siden faren hans døde kort tid etter de ankom Norge. De første årene i Norge ble preget av opprør og tilpasningsproblemer. Heldigvis ble han introdusert til musikk i ung alder, som ble en ”flukt” fra hverdagsproblemene, og det var morens reggaeplater med budskapet om kjærlighet og samhold vekket hans kreativitet. Da han på 90-tallet ble kjent med Selecta Daniel Lion. Sammen startet de Norges ledende reggae sound system Jah Ark Manifest i 1999, og siden den gang har de spredd reggaemusikk i Norge.

Admiral P har et unikt talent og har satt sitt preg i norsk musikk som den største norskspråklige reaggeartisten vi noen gang har hatt her til lands. Etter et solid knippe med hits som Spinnvill, Snakke Litt, Kallenavn og Engel som har over 60 millioner spins, har han for lengst etablert seg som en av Norges største reggae artister.

Han har en egen teft for å lage catchy, moderne men allikevel tradisjonfestet uttrykk og vant  i 2015 spellemannsprisen sammen med Nico D for låten Engel. Når han i tillegg leverer et forrykende liveshow sammen med det velrennomerte 9-mannsbandet The Global Citizen Band, så er det enkelt og forstå at han også er blitt en av de mest ettertraktede artistene på det norske livemarkedet.

Albums

Playlists

Booking

Manager: Daniel Langleite/ daniel@knirckefritt.no 40107320

Booking: kim@nordiclive.no