ADMIRAL P

Phillip Boardman er født i Lusaka, Zambia, men her i Norge kjenner vi ham som Admiral P-den ubestridte kongen av norskspråklig reggae.

Admiral P  har en egen teft for å lage et catchy, moderne, men likevel tradisjonsfestet uttrykk. Han vokste opp i Lusaka, der han bodde til han var 13 år, med sin norske far og zambiske mor. Å flytte til Norge bød på flere utfordringer, spesielt da faren hans døde kort tid etter de ankom Norge. De første årene ble preget av opprør og tilpasningsproblemer. Heldigvis ble han introdusert til musikk i ung alder som ble en flukt fra hverdagsproblemene. Det var morens reggaeplater med budskapet om kjærlighet og samhold som skulle vekke hans kreativitet.

Da han på 90-tallet ble kjent med Selecta Daniel Lion, startet de to opp Norges ledende reggae-sound system Jah Ark Manifest i 1999. Siden den gang har de spredd reggaemusikk i Norge. 

Admiral P har satt avtrykk i norsk musikk som den største norskspråklige reaggeartisten vi noen gang har hatt her til land med et solid knippe hits som Snakke litt, Kallenavn, og Engel som har hatt plasseringer som første og andreplass på VG-lista og fått kommersielt gjennomslag. Kallenavn gikk inn på Swedish Dance Chart og er i likhet med Spellemansprisvinnende Engel, strømmet over 20 millioner ganger på Spotify (2016). Singelen ble også den første norskspråklige sangen som ble listet av svenske radiostasjoner siden Bobbysocks’ La det swinge i 1985. 

I 2018 vendte Admiral P tilbake til dancehall-røttene med singlene Hva som helst og Ikke lek, før han fulgte opp med andrealbumet Alltid der. Det nye tittelsporet er en hyllest av moren som han dedikerte hele albumet til.

 

 

Albums

Playlists

Booking

Manager: Daniel Langleite/ daniel@knirckefritt.no 40107320

Booking: kim@nordiclive.no