GULLA

Du har antakelig hørt henne oftere enn du har sett henne. Gulla har hatt dubbet film siden hun var tolv, og hatt stemmen til alt fra Spider-Woman, til lego-menneske. Sangpedagog har hun gått til siden hun var ni. Samtidig har 23-åringen fra Drøbak alltid likt å utforske og teste grenser når det kommer til sosiale normer, og alltid likt å skille seg ut.

 

Karpe (Diem) skulle bli hennes store inspirasjon og introduksjon til den norske rap-scenen som 9-åring, da «Fjern deg» kom ut og havna kronisk på repeat på en tur til Tenerife. Men det skulle ta enda noen år  før Gulla selv skjønte at rap var noe også hun kunne drive med.

Gulla

I fjor kom omsider hennes første album, «Y», etter debutsingelen «En annen dans». Låta var et motsvar til de som mente at #metoo gikk for langt, mens debutalbumet er en skildring av det å vokse opp som «generasjon Y» – også kalt glasur-generasjonen eller Curling-generasjonen.

 

Gulla har lenge bitt seg merke i setningen «dagens ungdom», og hva det betyr når det kommer fra voksne, men også at hun tilhører den første generasjonen unge som har blitt prøvekaniner for sosiale medier, og som ikke kjenner til en verden uten internett: «Vi er tungt eksponert for en verden som er så mye større enn hva vi kan klare å skjønne nå. Dette er min måte å prøve å forstå det selv på» forteller hun.

Gulla jobber nå med sitt andre album som kommer ut i løpet av 2019.

Albums

Playlists

Booking

Kontakt og Booking/ Eric Elvenes / eric@knirckefritt.no / 98 67 38 41