Gulla Norsk rap og hip hop artist

Knirckefritt er nytt management for Gulla

Du har antakelig hørt henne oftere enn du har sett henne. Gulla har dubbet film siden hun var tolv, og hatt stemmen til alt fra Spider-Woman, til lego-mennesker, til Barbie. Sangpedagog har hun gått til siden hun var ni, og studert ulike danseformer fra hun var ti. Samtidig har 23-åringen fra Drøbak alltid likt å utforske og teste grenser når det kommer til sosiale normer – og å skille seg ut.

Karpe (Diem) skulle bli hennes store inspirasjon og introduksjon til den norske rap-scenen som 9-åring, da «Fjern deg» kom ut og havna kronisk på repeat på spillelista under en tur til Tenerife. Men det skulle ta enda noen år før Gulla selv skjønte at rap var noe også hun kunne drive med: Det var mildt sagt få kvinnelige rap-forbilder der ute, og selv om det har endret seg med åra, var det aldri noen som oppfordret Gulla om å rappe selv. Da hun var ferdig med videregående, tok hun saken i egne hender og begynte å lage låt-skisser.

Debutsingelen hennes «En annen dans» kom ut i fjor sommer, og er et motsvar til de som mener #metoo har gått for langt. Debutalbumet «Y» kom ut samme høst, og er en skildring av det å vokse opp som «generasjon Y» – også kalt «glasur-generasjonen», eller «curling-generasjonen». Gulla har lenge bitt seg merke i frasen «dagens ungdom», og spesielt hvor generaliserende den er når den kommer fra voksne.

Debutalbumet skildrer også det å vokse opp og tilhøre den første generasjonen unge som har blitt prøvekaniner for sosiale medier, og som ikke kjenner til en verden uten internett. «Vi er tungt eksponert for en verden som er så mye større enn hva vi kan klare å skjønne nå. Dette er min måte å prøve å forstå det selv på» forteller hun. «Jeg har alltid vært nysgjerrig og utforskende, til ikke å ville slå fra meg ideer og spørsmål. Ikke minst har jeg kanskje fått lov til å finne ut av litt ting sjæl. Jeg har vært heldig med utgangspunktet mitt, men det har jeg vært bevisst på fra start».

Som nysignert artist på Knirckefritt jobber Gulla nå med sitt andre album. «En av de viktigste tingene Knirckefritt har gjort for meg, er å sette meg i kontakt med flere ulike produsenter. Jeg har fått lære vanvittig mye nytt om produsering, flow, låtskriving og jeg har begynt å finne mitt eget sound», forteller Gulla som vil gi ut sitt andre album i løpet av 2019.

Tags: