TEMUR

Hvis Temur Ahmed skal beskrive sitt eget uttrykk, vil han si han prøver å være et «current sound» og samtidig en unik stemme innen norsk urban-pop: Det er hiphop for gatene, pakka inn i et fint format med refrenger det er lett å synge med på. Oslo-gutten som har vokst opp på Grünerløkka og Veitvet har mye å melde, også på vegne av andre enn ham selv. Med «andre» mener han mer spesifikt de som er fra østkanten. Ved å representere de underrepresenterte, eller de uten stemme: «Jeg har alltid representert underdogs. De som er ressurssvake, eller det være seg vanlige østkant-familier» sier 22-åringen.

 

For Temur er en fyr av to verdener – han har venner i begge ender av skalaen, både de som velger å gå motstrøms, bryte med samfunns-normene, samtidig som han har venner som bare gjør det bra på skolen og gjør trygge valg for en mer forutsigbar fremtid. Temur selv står i midten. «Jeg ser ting litt fra utsiden og har et annet perspektiv på ting. Jeg er mer bevisst på den rollen jeg har i det å ikke tilhøre, eller ta side – også er jeg en grubler» forteller han.

 

Han starta å rappe og skrev sin første rap-rekst som 13-åring. 50 Cent og The Game var kara som fikk hiphop-hjertet til å banke. Det skulle ta litt mer tid før han begynte å få øya opp for rap han syntes var bra på Oslodialekt som Karpe, Arif, Kaveh. Han begynte rappe litt i skolegården, før han heiv seg med på et fritidstilbud på Torshov, her han først fikk jobbe mer seriøst med drømmen sin. Litt senere begynte han å synge. Det tok ikke lang tid før han møtte Hkeem gjennom felle bekjente – Hkeem hadde nemlig hørt at Temur hadde begynt å «mikse litt musikk». Lite ante de da at deres samarbeid skulle resultere i det som trolig ble Norges største landeplage i 2017. Plutselig gikk halve landet rundt og sang «Fy faen, fy, fy, faen». Ikke bare suste «Fy Faen» inn på førsteplassen til norske Spotify og ble streamet rundt 200.000 ganger i døgnet, men også i land som Sverige, Spania og Italia fikk man øra opp for noe så eksotisk som norsk banning etter at låta ble spilt i suksess-serien «Skam».

 

Albums

Playlists

Konserter

Booking

Manager: Eric Elvenes: eric@knirckefritt.no / 98673841
Booking: kim@nordiclive.no