TOMMY MANBOY

Tommy «Manboy» Akerholdt er selve grunnmuren i ethvert musikalsk sett han trer inn i. Karrieren starta allerede fra barnsben av, i hjembyen Tønsberg. Her plukket han opp stikkene etter sin pappa som også var trommeslager, og introduserte ham for den store verden av musikk. Han slukte alt – jazz, gospel, punk, metal, kristenrock, pop, klassisk, reggae. Etter å ha blitt tilfeldig introdusert for Nikolaisen-brødrene Ivar og Emil, tok det ikke lang tid før Tommy skulka skolen for å dra på sin første turné i Skandinavia som 14-åring, med bandet Royal – forgjengeren til Serena-Maneesh.

Siden da har Tommy vært en notorisk turnégutt, og vært å finne i mang en turnébuss, og på scena med Silver, The Lock Ness Mouse, og The Good, the Bad and the Zugly. Han var den første trommisen i Oslo Ess, før han senere ble familiemedlem i OnklP & De Fjerne Slektningene og Turboneger. Tommy Manboy har også medvirka på diverse innspillinger og produsert flere utgivelser, blant annet Yoga Fire, Trashcan Darlings, Silence The Foe, Kalashnikov, Social Suicide og Cables.

Den viktigste egenskapen en trommis har, er musikkforståelse, mener han selv. Den allsidige trommeslageren har heller aldri prøvd å late som han spiller et soloinstrument: «Det hjelper ikke om man er teknisk god og briljerer med alt man kan. Hvis du ikke kan spille «fire flate» veldig bra, da er du ikke en bra trommis. Sorry ass».

tommy-manboy-knirckefritt

Album

Spillelister

Booking

Manager: Henrik Bhamra / 90 77 58 67 /  henrik@knirckefritt.no